4 personen
eenvoudig
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
home recepten Groentetempura met sojadipsaus

Groentetempura met sojadipsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sojasaus
1 liter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 liter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram gemengde groenten

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

25 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter water met prik
3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

3 ijsblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Snijd de gewenste groenten in reepjes en/of plakjes. Crush voor het beslag de ijsblokjes in een schone theedoek tot stukjes. Klop het ijs, de eidooiers en water met prik door elkaar.
  • 2 Zeef de maïzena en bloem erboven. Breng op smaak met zout en klop tot een glad beslag. Verhit de olie in een wok of hapjespan tot 180 °C.
  • 3 Haal de groente door het beslag en frituur in de hete olie in 2-3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de sojasaus, azijn, suiker en sesamzaad goed door elkaar. Serveer de saus bij de groentetempura.

bereidingstip

Ook lekker met wasabimayonaise: meng 4 eetlepels mayonaise met naar smaak 1 theelepel of meer wasabipasta.. <h4>Kies uit de volgende groente­soorten voor de tempura</h4> • 200 g pompoen, in plakjes van ½ cm <br/> • 1 rode ui, in smalle ringen <br/> • 1 rode paprika, in repen <br/> • 150 g sugarsnaps <br/> • Rettich of knolselderij, in smalle repen <br/> • 1 kleine broccoli of broccoli met lange stelen (broccolini) <br/> • 1 courgette of winterwortel, in dunne plakken <br/> • Oesterzwammen of shiitakes <br/>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 15 gram