4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
recepten Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep

ingrediënten


20 min
4 personen
1 prei

dit product is niet beschikbaar

100 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

40 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

40 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Pers de knoflook erboven en bak 1 minuut mee. Roer de bloem door het mengsel en bak samen nog 1 minuut.
  • 2 Schenk de helft van de bouillon in de pan en klop met een garde tot de bouillon begint te binden. Schenk de rest van de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Roer regelmatig door voor een gladde soep.
  • 3 Voeg de wijn en room toe en roer de (Groninger) mosterd door de soep. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
  • 4 Bak intussen de spekjes uit in een droge, hete koekenpan en voeg na circa 3 minuten de preiringen toe. Bak samen nog 2 minuten verder.
  • 5 Serveer de mosterdsoep in kommen of diepe borden. Verdeel de gebakken spekjes en prei erover.

wijnadvies

Park Villa sauvignon blanc en Park Villa chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 285 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes