8 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Grootmoeders appeltaart

Grootmoeders appeltaart

ingrediënten


40 min
8 personen
3 eetlepels marmelade

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 appels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rum
100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram margarine

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

mespunt zout

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de springvorm in. Meng de appel met de helft van het citroensap, 1/2 eetl. geraspte citroenschil, kaneelpoeder, rozijnen, gember en suiker. Klop 1 ei los met de melk en het custardpoeder. Meng dit door de vulling.
  • 2 Rol 3/4 deel van het deeg uit en bekleed de bodem en de rand van de bakvorm ermee. Verdeel de vulling over de bodem.
  • 3 Rol het achtergehouden deeg tot een lapje van 1/3 cm dikte. Snijd er reepjes van en leg die kruislings over het appelmengsel.
  • 4 Klop het andere ei los en bestrijk het gebak met 1 losgeklopt ei. Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven. Bak de appeltaart circa 50 minuten in de oven goudbruin en gaar.
  • 5 Bestrijk de appeltaart na het bakken met de jam die even verwarmd is. En je hebt een heerlijke appeltaart naar het recept van grootmoeder.

wijnadvies

Grootmoeder schonk er een ouderwets glaasje zoete Bordeaux bij. Een Bordeaux Moelleux of een Graves Supérieures. De royale oma kocht een flesje Barsac of Sauternes (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté