4 personen
gemiddeld
75 min.
lunch, voorgerecht
recepten Grootmoeders kippensoep

Grootmoeders kippensoep

ingrediënten


75 min
4 personen
100 gram vermicelli

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

kleine knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

5 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

5 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

theelepel peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

1 kip

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng 2 liter water met de kip en bouillontabletten in een soeppan aan de kook. Schep het schuim eraf.
  • 2 Voeg wortel, ui, prei, peperkorrels, tijm en rozemarijn toe. Laat circa 1 uur trekken op een lage stand tot de poten van de kip loslaten. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
  • 3 Zeef de bouillon en vang deze op (de gezeefde groenten worden niet meer gebruikt). Giet de bouillon terug in de soeppan en voeg de ingrediënten voor de vulling toe.
  • 4 Kook de soep zachtjes circa 5 minuten. Pluk intussen het vlees van de kip, snijd het kleiner en voeg toe aan de soep. Warm nog even door.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 29 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip