4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Grote appels gevuld met pittig gehakt

Grote appels gevuld met pittig gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sherry

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

200 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 grote rode appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

meloenbolletjessteker

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Snijd van de appels het kapje met steeltje 2 cm onder de rand af. Bewaar het kapje. Hol de appels, eventueel met behulp van een bolletjessteker, uit tot ruim 1 cm van de schil. Bewaar de bolletjes appel.
  • 2 Zet de appels in een ovenschaaltje en bedruppel ze aan de binnenkant met wat citroensap. Bedruppel ook de appelbolletjes met wat citroensap.
  • 3 Kneed het gehakt met de gember, rode peper, het ei en wat zout goed door.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel het gehakt over de holle appels en leg de kapjes er weer op. Strooi de appelbolletjes rondom de appels en giet de sherry erbij.
  • 5 Verdeel de boter erover en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de appels in circa 40 minuten gaar in de oven. Neem de laatste 15 minuten het folie weg.
  • 6 Serveer de appels warm met de jus uit de schaal. Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip