4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
recepten Grote frieten met yoghurttartaarsaus

Grote frieten met yoghurttartaarsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
750 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

8 grote vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

bos peterselie
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

4 zoetzure augurkjes

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter mayonaise

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en laat in de koelkast op smaak komen.
  • 2 Snijd de aardappels in lange dikke repen en droog ze goed in een schone keukendoek.
  • 3  Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm de olie in een frituurpan tot maximaal 180°C en frituur de frieten in delen in een paar minuten lichtgeel.
  • 4 Schep ze uit de olie en spreid ze uit op de bakplaat. Houd ze warm en krokant in de oven tot alle frieten gebakken zijn.
  • 5 Bestrooi de frieten met zout en eventueel peper en serveer met de tartaarsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 5 gram