4 personen
gemiddeld
15 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht

Guacamole

ingrediënten


15 min
4 personen
1 zak tortillachips

dit product is niet beschikbaar

limoen

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rode peper
1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vijzel

  • 1 Halveer de avocado's, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil.
  • 2 Maal met een keukenmachine of vijzel de ui met de koriander, olijfolie en peper tot een grove pasta.
  • 3 Voeg het avocadovruchtvlees toe en meng tot een niet te fijn mengsel. Schep in een kom.
  • 4 Schep de tomaat erdoor en breng de guacamole verder op smaak met zout en eventueel wat rode peper. Serveer met limoen. Lekker met tortillachips.

bereidingstip

Bewaar de avocadopit in de guacamole, dit vertraagt de verkleuring.. <h4>Basisrecept en variatie</h4> Meng avocado met limoensap, ui en kruiden zoals koriander voor de klassieke smaak. Voeg chilipoeder toe voor wat extra pit. . <h4>Bewaren en versheid</h4> Guacamole is het lekkerst als het vers is, maar je kunt het enkele uren in de koelkast bewaren. Voeg een beetje limoensap toe om verkleuring te voorkomen. . <h4>Welke gerechten zijn lekker bij guacamole?</h4> Guacamole is ideaal bij Tex-Mex gerechten zoals nacho’s, wraps, en taco’s.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram