4 personen
uitdagend
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gumbo uit New Orleans

Gumbo uit New Orleans

ingrediënten


40 min
4 personen
2 theelepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tabasco
1 theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

100 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 middelgrote uien
400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Smelt de boter in een (hapjes)pan. Braad de stukken kip snel rondom aan. Schep ze uit de pan.
  • 2 Bak nu de uisnippers zacht en goudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe.
  • 3 Doe de kip, knoflook, paprika en bleekselderij in de pan en bak het gerecht enkele minuten. Roer af en toe om.
  • 4 Roer de bloem door het groentemengsel en voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe.
  • 5 Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer de maïskorrels en garnalen door het mengsel. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje tabasco. Strooi er peterselie over. Serveer rijst bij dit gerecht.

wijnadvies

Een combinatie van vis en vlees: in dit smakenspel komen frisse, fruitige rosés vrijwel onbegrensd aan de orde. Probeer eens een Côtes deProvence, Tavel, Zuid-Franse rosés en kleurgenoten uit Italië en Spanje


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté