- 1 Smelt de boter in een (hapjes)pan. Braad de stukken kip snel rondom aan. Schep ze uit de pan.
- 2 Bak nu de uisnippers zacht en goudbruin. Voeg eventueel wat extra boter toe.
- 3 Doe de kip, knoflook, paprika en bleekselderij in de pan en bak het gerecht enkele minuten. Roer af en toe om.
- 4 Roer de bloem door het groentemengsel en voeg beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de bouillon toe.
- 5 Laat alles ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer de maïskorrels en garnalen door het mengsel. Breng op smaak met zout, cayennepeper en een scheutje tabasco. Strooi er peterselie over. Serveer rijst bij dit gerecht.
wijnadvies
Een combinatie van vis en vlees: in dit smakenspel komen frisse, fruitige rosés vrijwel onbegrensd aan de orde. Probeer eens een Côtes deProvence, Tavel, Zuid-Franse rosés en kleurgenoten uit Italië en Spanje