4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gumbosoep met kip en garnalen

Gumbosoep met kip en garnalen

ingrediënten


40 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

200 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cajunkruiden

dit product is niet beschikbaar

300 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 50 ml olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook 1-2 minuten.
  • 2 Voeg de kipfilet toe en bak deze 2-3 minuten mee.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een soeppan en voeg de bloem toe. Blijf roeren en laat de bloem koffiebruin kleuren.
  • 4 Voeg het kipmengsel, de bleekselderij, paprika, aardappels, cajunkruiden en rijst toe en giet tijdens goed roeren de bouillon erbij. Kook zachtjes 20 minuten.
  • 5 Schep de garnalen erdoor en serveer de gumbo bestrooid met bosui.
  • 6 Lekker met naanbrood of tortillachips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté