4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Haagse bluf uit de oven

Haagse bluf uit de oven

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 grote peren
1 theelepel maizena

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

75 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kruidenbitter
2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste bordjes

  • 1 Verwarm de ovengrill.
  • 2 Klop de eiwitten met het kruidenbitter schuimig en voeg in gedeelten de poedersuiker toe.
  • 3 Klop er, als het mengsel dik en stevig wordt, de koekkruiden en maizena door.
  • 4 Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Snijd elke helft enkele keren in, maar zorg dat het steeltje heel blijft.
  • 5 Druk de halve peren open tot waaiers en bestrooi met de basterdsuiker.
  • 6 Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de peren op een hoge stand aan beide kanten snel bruin.
  • 7 Verdeel over de bordjes en schep er een grote lepel eiwitschuim op. Trek eventueel met de bolle kant van een lepel mooie piekjes in het schuim.
  • 8 Zet onder de grill en laat het eiwit licht bruin kleuren. Serveer warm.

bereidingstip

Vervang de kruidenbitter door bessenjenever of bessensap.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 1 gram