4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Hachee

Hachee

ingrediënten


20 min
4 personen
330 milliliter donkerbruin bier

dit product is niet beschikbaar

1 sneeën bruinbrood
2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1000 gram runderriblappen

  • 1 Schud de blokjes vlees om met de bloem en wat zout.
  • 2 Verwarm de boter en bak het vlees in porties rondom aan. Schep het uit de pan en fruit in het overgebleven bakvet de uien op lage stand in circa 5 minuten zacht.
  • 3 Doe al het vlees weer terug in de pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Roer alles door en breng aan de kook.
  • 4 Sluit dan de pan en zet de warmtebron laag. Laat het vlees in circa 2,5 uur gaar stoven. Breng op smaak met versgemalen peper.

bereidingstip

Lekker met mosterd, zilveruitjes en kruimige aardappelen.

wijnadvies

Holland op zijn Italiaans met Montalto Nero d'Avola. Holland op zijn Spaans met Finca Labarca Crianza. En Holland op zijn Zuid-Afrikaans met Koopmanskloof Fairtrade Cabernet Sauvignon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 54 gram