4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hachee met kikkererwten en abrikozen

Hachee met kikkererwten en abrikozen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

750 gram hacheevlees

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees hierin in circa 5 minuten rondom bruin.
  • 2 Voeg de uien toe en bak ze 2-3 minuten mee. Bestrooi met de komijn, kaneel, koriander, zout en peper en roer goed door.
  • 3 Giet de bouillon erbij en stoof met het deksel op de pan circa 2 uur op lage stand. Wel de abrikozen.
  • 4 Voeg circa 15 minuten voor het einde van de stooftijd de kikkererwten en abrikozen toe aan het vlees.
  • 5 Bestrooi met de peterselie. Lekker met broccoli of sperziebonen.

bereidingstip

Voeg extra 50 gram blanke amandelen toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 730 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 43 gram