4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Hachee van runderlappen en donker bier

Hachee van runderlappen en donker bier

ingrediënten


20 min
4 personen
1 runderbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

2 flessen donkerbruin bier

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

4 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

700 gram doorregen runderlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en olie in een grote braadpan en bak het vlees hierin rondom bruin.
  • 2 Neem het vlees uit de pan en fruit de uien minimaal 5 minuten op een lage stand in het bakvet. Voeg de kruidnagels en laurier toe en fruit nog enkele minuten.
  • 3 Leg het vlees terug in de pan en giet het bier er langzaam bij. Voeg de bouillontablet en een kopje water toe en breng op middelhoge stand aan de kook. Leg het deksel na een paar minuten op de pan en laat op een lage stand circa 3 uur stoven. Verwijder de kruidnagels en laurierblaadjes.
  • 4 Als het vlees gaar is kun je de saus eventueel nog wat binden met allesbinder, blokjes koude boter of een paar minuten zonder deksel laten inkoken. Serveer met aardappelpuree of rijst.

bereidingstip

Heb je een ovenvaste braadpan? Dan kun je het vlees ook op 100°C laten stoven in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 38 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst