gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Ham-kaasvlinders

Ham-kaasvlinders

ingrediënten


20 min
1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

8 plakken gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

250 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak en verdeel de kaas erover. Leg daarop naast elkaar de plakken ham en bestrooi met de kruiden.
  • 2 Rol de lange kanten van de deeglap naar het midden toe, zodat er 2 gevulde deegrollen aan elkaar maar wel naast elkaar liggen. Snijd ze in plakjes van 2 cm dik. Leg met de snijkant naar boven op de bakplaat, zodat de vulling zichtbaar is.
  • 3 Bak de ham-kaasvlinders in het midden van de oven in 12-14 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang de ham in dit recept door gerookte kipfilet. . Maak deze ham-kaasvlinders nog lekkerder. Bestrijk het deeg met een laagje pesto of mosterd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 105 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 5 gram