gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Hambakje met spiegelei

Hambakje met spiegelei

ingrediënten


20 min
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 handje spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC. Bekleed 4 holtes van de muffinvorm met de ham zodat een bakje ontstaat. Druk er een prop aluminiumfolie in en zet de vorm circa 12 minuten in het midden van de oven tot de ham krokant wordt.
  • 2 Verwijder het folie en verdeel de rucola over de hambakjes. Meng de tomatenblokjes met de bieslook, zout en peper en verdeel over de rucola.
  • 3 Breek de eieren boven de hambakjes en zet de vorm 5-6 minuten in de oven tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is.
  • 4 Wip de hambakjes voorzichtig uit de vorm. Garneer met wat rucola.

bereidingstip

Vervang de ham in dit recept door ontbijtspek.. Bestrooi het ei met 1 eetlepel geraspte kaas en bak mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 120 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 12 gram