4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch
recepten Hambroodjes met aspergesalade

Hambroodjes met aspergesalade

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels maanzaden
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekookte ham

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

zakje rucola

dit product is niet beschikbaar

zakje veldsla
zakje spinazie

dit product is niet beschikbaar

bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt honing

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bosje groene asperge

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Blancheer voor de salade de aspergestukjes 2 minuten in kokend water met zout. Spoel onder koud water af. Pel de eieren, snijd ze door en wip de dooiers eruit. Hak de dooiers en eiwit apart van elkaar tot fijn kruim.
  • 2 Klop de azijn, honing, mosterd, olie, bieslook, zout en peper door elkaar. Schep de aspergestukjes erdoor en laat even staan. Verwarm intussen de oven voor op 200ºC.
  • 3 Rol voor de broodjes het deeg uit tot een grote lap en bekleed met de ham. Snijd met een scherp mes in stukken zodat gelijke vierkanten ontstaan. Vouw de punten van het deeg naar elkaar toe en draai ze bovenaan een beetje samen. Bestrijk de broodjes met ei, bestrooi met maanzaad en leg ze op de bakplaat. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 4 Meng vlak voor het serveren de spinazie of sla door de asperges en verdeel over borden. Bestrooi met het witte en gele eierkruim en leg de hambroodjes erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté