4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Hamburger met uienjam en spek

Hamburger met uienjam en spek

ingrediënten


35 min
4 personen
200 rucola

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels mayonaise
4 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

4 tartaartjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter rodewijnazijn
1 takje verse tijm

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie en bak hierin de uien met de tijm op een lage stand.
  • 2 Voeg de azijn toe en roer de suiker erdoor.
  • 3 Laat circa 20 minuten pruttelen op een lage stand tot de uien kleverig en goudbruin zijn.
  • 4 Laat de uienjam afkoelen en verwijder de tijm.
  • 5 Verhit een grillpan en bak hierin de tartaartjes op een hoge stand in circa 6 minuten goudbruin.
  • 6 Bak het spek knapperig in een droge pan.
  • 7 Bestrijk de broodjes met de mayonaise.
  • 8 Beleg met de rucola, een tartaartje, de uienjam en het ontbijtspek.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté