4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch
home recepten Hamburgers met gebakken ui en mais

Hamburgers met gebakken ui en mais

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

1 tomaat

dit product is niet beschikbaar

4 ronde harde broodjes

dit product is niet beschikbaar

4 maisbroodjes
4 eetlepels mais

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 beschuit

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

  • 1 Verwarm de oven voor op 150°C. Meng in een kom het gehakt, het ei, de beschuit en zout en peper naar smaak door elkaar. Vorm er 4 ballen van en druk ze plat.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de uiringen in circa 10 minuten op een matige hittebron zacht en lichtbruin.
  • 3 Verwarm ondertussen de maïskorrels in een bodempje water in een steelpan. Verwarm de broodjes in de voorverwarmde oven.
  • 4 Snijd de broodjes door. Schep op de onderste helft eerst een laagje gebakken uiringen en uitgelekte maiskorrels, dan de hamburger en ten slotte een plak tomaat. Lepel er de chilisaus over en leg het bovenste kapje van de bol er weer op.

wijnadvies

Kies hier voor een pittige rode Chileense, Argentijnse of Californische wijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 32 gram