4 personen
eenvoudig
60 min.
hoofdgerecht
recepten Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

Hamlapjes in bokbier met spekjes en zuidvruchten

ingrediënten


60 min
4 personen
200 gram tuttifrutti

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels schenkstroop

dit product is niet beschikbaar

330 milliliter bockbier

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

125 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

750 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de olie en de boter en bak hierin de hamlapjes rondom bruin.
  • 2 Haal ze uit de pan. Bak in het braadvet de spekblokjes en de uienringen. Blus af met het bier en voeg het vlees, de stroop, de bouillon, de tijm en de laurierblaadjes toe.
  • 3 Stoof zachtjes met deksel 45 minuten. Voeg de laatste 20 minuten de zuidvruchten (tuttifrutti) toe. Verwijder de laurierblaadjes.
  • 4 Lekker met appelcompote of rode kool en dikke friet.

bereidingstip

Lekker met appelcompote of rodekool en dikke friet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 48 gram