4 personen
eenvoudig
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Hamlapjes in wijn

Hamlapjes in wijn

ingrediënten


bestellen
50 min
4 personen
500 gram magere hamlappen

dit product is niet beschikbaar

40 milliliter vloeibaar bakproduct
40 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
1 eetlepel paprikapoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95
100 gram gerookte spekblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.99
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.39
1 winterwortel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.19
350 milliliter witte wijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.39
350 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.59

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.59
150 milliliter kookroom

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.99
250 gram champignons

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.29
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.05
2 eetlepels platte peterselie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35

  • 1 Verhit de boter. Bestrooi de hamlappen met zout, peper en paprikapoeder en bak ze rondom bruin. Schep de hamlappen uit de pan.
  • 2 Roerbak de spekblokjes, ui en winterwortel 3 minuten in het bakvet. Leg het vlees erbij en giet de wijn en room erover. Stoof zachtjes 30 minuten.
  • 3 Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de champignons toe.
  • 4 Neem de hamlappen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de saus iets inkoken.
  • 5 Serveer het gerecht bestrooid met de selderij of peterselie.

bereidingstip

Lekker met rijst of aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels