4 personen
eenvoudig
50 min.
hoofdgerecht
recepten Hamlapjes in wijn

Hamlapjes in wijn

ingrediënten


50 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram magere hamlappen

dit product is niet beschikbaar

40 milliliter vloeibaar bakproduct
40 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter. Bestrooi de hamlappen met zout, peper en paprikapoeder en bak ze rondom bruin. Schep de hamlappen uit de pan.
  • 2 Roerbak de spekblokjes, ui en winterwortel 3 minuten in het bakvet. Leg het vlees erbij en giet de wijn en room erover. Stoof zachtjes 30 minuten.
  • 3 Voeg de laatste 10 minuten van de stooftijd de champignons toe.
  • 4 Neem de hamlappen uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie. Laat de saus iets inkoken.
  • 5 Serveer het gerecht bestrooid met de selderij of peterselie.

bereidingstip

Lekker met rijst of aardappelpuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip