4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Hamlapjes met appel en ui

Hamlapjes met appel en ui

ingrediënten


bestellen
35 min
4 personen
1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 uien

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 theelepel gedroogde tijm

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 theelepels bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

150 milliliter appelsap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 milliliter vleesbouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

1 eetlepel mosterd

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 appels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


  • 1 Verhit de boter en de olie. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Voeg de uienringen en tijm toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Roer de bloem door het bakvet. Voeg het appelsap, de bouillon en mosterd toe en breng aan de kook.
  • 4 Stoof het gerecht circa 12 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 5 Leg de appelpartjes erbij, voeg eventueel een extra scheutje appelsap of bouillon toe en stoof nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Lekker met gekookte aardappels en rodekool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 29 gram