4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Hamlapjes met appel en ui

Hamlapjes met appel en ui

ingredi├źnten


35 min
4 personen
2 appels

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en de olie. Bestrooi de hamlappen met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  • 2 Voeg de uienringen en tijm toe en bak 2-3 minuten mee.
  • 3 Roer de bloem door het bakvet. Voeg het appelsap, de bouillon en mosterd toe en breng aan de kook.
  • 4 Stoof het gerecht circa 12 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 5 Leg de appelpartjes erbij, voeg eventueel een extra scheutje appelsap of bouillon toe en stoof nog circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Lekker met gekookte aardappels en rodekool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 29 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip