4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Hamlapjes met rozemarijn en honing

Hamlapjes met rozemarijn en honing

ingrediënten


50 min
4 personen
1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter runderfond
250 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram magere hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
  • 3 Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin.
  • 4 Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.

bereidingstip

Serveer er bijvoorbeeld een grove ratatouille bij van grof gesneden aubergine, ui, courgette en tomaat gestoofd in olijfolie met zout, versgemalen peper en mespuntje gehakte tijm.

wijnadvies

Mooi zacht vlees, en zacht gekruid. Aangenaam met een zachte, rijpe Castillo Pastores Valdepeñas Crianza.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté