- 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak de spinazie tot deze slinkt. Laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd iets fijner. Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Verhit de boter en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Voeg de bloem toe. Giet de melk er in gedeelten bij en breng al roerend zachtjes aan de kook, tot een dikke bechamelsaus ontstaat. Laat iets afkoelen.
- 3 Roer de helft van het ei en de helft van de kaas door deze saus. Schep de spinazie erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de knoflook, ham en champignons 3-4 minuten.
- 4 Leg het deeg met het bakpapier op een bakplaat. Schep het spinaziemengsel op een helft en schep daarop het champignonmengsel. Bestrijk de deegranden met water en vouw het deeg eroverheen tot een halvemaan. Druk de randen met een vork op elkaar en prik gaatjes in de bovenkant van het deeg.
- 5 Bestrijk de bovenkant met het overige ei en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de pie in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
bereidingstip
Koop 1 rol deeg extra, snijd er figuren uit en plak ze met losgeklopt ei op het deeg. Of maak een vlecht van dunne deegslierten en plak deze met ei langs de rand van de pie.