4 personen
eenvoudig
25 min.
tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Hamstafjes met oranjedip

Hamstafjes met oranjedip

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

150 gram hummus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 plakken rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 pak bruinbroodmix

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakpapier

  • 1 Verhit de olie en fruit hierin voor de dip de fijngehakte wortel met de kerrie 3 minuten. Giet een paar eetlepels water erbij en laat afgedekt een paar minuten stoven tot de wortel beetgaar is. Pureer met een staafmixer en laat de wortelpuree afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de hamstafjes in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Meng de wortelpuree met de hummus en yoghurt. Breng op smaak met peper.

bereidingstip

Lekker met rauwkost van wortel, komkommer, paprika en appel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 620 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 24 gram