4 personen
eenvoudig
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Hangop dip met broodstengels

Hangop dip met broodstengels

ingrediënten


10 min
4 personen
20 soepstengels

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenschil

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse gemengde kruiden
1 liter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg een schone natgemaakte theedoek in een vergiet en zet de vergiet in een kom waarvan hij de bodem niet raakt.
  • 2 Giet de yoghurt in de theedoek en laat dit afgedekt in de koelkast een nachtje uitlekken.
  • 3 Schep de dikke achtergebleven hangop uit de doek en vermeng dit in een schaal met de kruiden, de knoflook, de citroenschil, de komijn en zout en peper naar smaak.
  • 4 Laat de smaken in de koelkast nog een uurtje intrekken. Giet de olijfolie erover en serveer met het warme brood.

bereidingstip

Gebruik verse kruiden als peterselie, bieslook, tijm en koriander.. Vervang de peper eens door chillipepervlokken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté