4 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht
home recepten Hangop met kersen en amandelmeringue

Hangop met kersen en amandelmeringue

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram kersen

dit product is niet beschikbaar

zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

100 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

4 coupes

  • 1 Verwarm de oven voor op 110ºC.
  • 2 Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een elektrische mixer tot pieken.
  • 3 Voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten tot een glanzend eiwit.
  • 4 Schep kleine hoopjes op de bakplaat en bestrooi ze met amandelschaafsel.
  • 5 Bak de meringues een uur in het midden van de oven.
  • 6 Laat ze buiten de oven afkoelen.
  • 7 Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • 8 Schep de hangop uit de doek in een schaal en schep de geslagen room er voorzichtig doorheen.
  • 9 Verdeel dit over 4 grote glazen.
  • 10 Verdeel dit over 4 grote glazen. Breek er de meringues over en serveer met de kersen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 355 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté