voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

ingredi├źnten

1 limoen

50 gram blanke hazelnoten

125 gram boter

1 kilogram haricots verts


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Boen de limoen schoon. Snijd een paar reepjes van de schil voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Meng rasp en het sap, de hazelnoten en de peper door de boter.
  • 3 Schep de boter op vershoudfolie en vorm er een rolletje van. Leg dit tot gebruik in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
  • 4 Kook de haricots verts met zout beetgaar in 5-6 minuten. Giet ze af.
  • 5 Snijd de boter in plakjes en leg ze op de boontjes. Garneer met limoenreepjes.

bereidingstip

Maak eens een hazelnootdressing: Rooster 2 eetlepels hazelnoten in een droge hete koekenpan goudbruin en laat iets afkoelen. Maal ze samen met 2 teentjes knoflook en enkele takjes peterselie fijn en voeg 6 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rodewijnazijn, zout en peper toe. Schep de dressing door de warme boontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 5 gram