6 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
recepten Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

Haricots verts met hazelnoot-limoenboter

ingrediënten


20 min
6 personen
1 kilogram haricots verts

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Boen de limoen schoon. Snijd een paar reepjes van de schil voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht.
  • 2 Meng rasp en het sap, de hazelnoten en de peper door de boter.
  • 3 Schep de boter op vershoudfolie en vorm er een rolletje van. Leg dit tot gebruik in de koelkast (dit kan een dag van tevoren).
  • 4 Kook de haricots verts met zout beetgaar in 5-6 minuten. Giet ze af.
  • 5 Snijd de boter in plakjes en leg ze op de boontjes. Garneer met limoenreepjes.

bereidingstip

Maak eens een hazelnootdressing: Rooster 2 eetlepels hazelnoten in een droge hete koekenpan goudbruin en laat iets afkoelen. Maal ze samen met 2 teentjes knoflook en enkele takjes peterselie fijn en voeg 6 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rodewijnazijn, zout en peper toe. Schep de dressing door de warme boontjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip