4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Haricots verts met pestoboter en amandel

Haricots verts met pestoboter en amandel

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels hazelnoten
2 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

500 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

500 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de haricots verts (of sperziebonen of peultjes) in 5-7 minuten beetgaar.
  • 2 Meng de pesto, zout en versgemalen peper door de boter.
  • 3 Rooster de geschaafde amandelen (of gehakte hazelnoten) in een droge hete koekenpan.
  • 4 Giet de haricots verts af. Meng de pestoboter erdoor en serveer de boontjes bestrooid met de amandelen.
  • 5 Lekker bij varkensvlees, kalkoen of kip.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip