- 1 Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Verwijder ½ cm van de steelaanzet van de haricots verts en laat de puntige uiteinden zitten.
- 2 Voeg de bonen toe zodra het water kookt en kook ze in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en spoel koud onder de kraan. Laat uitlekken.
- 3 Maak 12 bundeltjes van elk 6-8 bonen en wikkel ze in een plakje ontbijtspek.
- 4 Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de bundeltjes bonen rondom lichtbruin en knapperig in ca. 5 min. Breng de bonen op smaak met zout, peper en een beetje gemalen nootmuskaat.
- 5 Serveer de rolletjes als bijgerecht.
bereidingstip
<p><strong>Invriezen</strong></p> Leg de rolletjes met wat ruimte ertussen op een bakplaat met bakpapier en laat ze in maximaal twee uur afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de rolletjes ongeveer drie uur in de vriezer totdat ze bevroren zijn. Hierna kun je ze in de vriezer bij elkaar in een diepvrieszak of -bak bewaren tot gebruik. . <p><strong>Ontdooien</strong></p> Haal de rolletjes de avond of 24 uur voor het kerstdiner uit de vriezer en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Dek af met vershoudfolie en laat ontdooien in de koelkast.. <p><strong>Bereiden</strong></p> Verwarm de oven voor op 180°C en zet de ovenschaal met haricots verts ca. 15 min. in de oven tot ze warm zijn.