4 personen
eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Haricots verts met walnoten en spekjes

Haricots verts met walnoten en spekjes

ingrediënten


20 min
4 personen
4 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram haricots verts

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de haricots verts 4-5 minuten in water met zout. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 2 Verhit de helft van de boter en meng de boontjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en houd warm.
  • 3 Bak het spek in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Voeg het broodkruim en de rest van de boter toe en bak het kruim lichtbruin en krokant.
  • 5 Schep de peterselie, citroenrasp, walnoten en tomaten erdoor.
  • 6 Schep het mengsel over de bonen en serveer.

bereidingstip

Vervang de haricots verts door sperziebonen of diepvriestuinbonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 13 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst