4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Haringsalade

Haringsalade

ingrediënten


20 min
4 personen
bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje kervel
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

4 zoute haringen
1 friszure appel

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

4 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in de schil in ruim water met zout gaar. Laat afkoelen en pel ze. Snijd de aardappels in blokjes en meng in een kom met de augurk, ui, appel en haring.
  • 2 Klop het citroensap met de mayonaise, zure room en de helft van de bieslook los en breng op smaak met flink wat peper. Schep deze dressing door de haringsalade en laat in de koelkast circa 2 uur op smaak komen.
  • 3 Schep de salade op bordjes en garneer met een toefje kervel en de rest van de bieslook. Lekker met geroosterd brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 16 gram