gemiddeld
40 min.
bijgerecht

Harissa

ingrediënten


40 min
theelepel karwijzaad

dit product is niet beschikbaar

theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

4 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

3 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng voor circa 250 ml harissa de paprika’s met de pepers, ui, knoflook en de olijfolie.
  • 2 Rooster de groenten circa 20 minuten in de oven op 160°C. Voeg de tomatenpuree, het komijnpoeder (djinten), het korianderpoeder (ketoembar) en eventueel het karwijzaad toe. Pureer de saus met een staafmixer.
  • 3 Bewaar de harissa in afgedekte, brandschone potjes maximaal 2 maanden in de koelkast. Lekker met Turkse pizza.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram