4 personen
uitdagend
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Hart van frambozen

Hart van frambozen

ingrediënten


25 min
4 personen
verse munt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel koffieroom
1 eetlepel slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

125 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

250 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter water

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

mespunt bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

120 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

75 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakpapier

bakplaat

  • 1 Klop poedersuiker en eidooiers tot een schuimig mengsel.
  • 2 Voeg de stukjes boter, de bloem en de bakpoeder toe en kneed met de hand tot een soepel deeg. Maak er een bal van, verpak deze in vershoudfolie en leg deze 2 à 3 uur in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de suiker met 50 milliliter water. Laat iets inkoken tot een siroop. Leg de frambozen erin.
  • 4 Teken een hart van circa 20 cm op bakpapier en leg dit op de bakplaat. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het op het bakpapier. Steek of snijd er een hart uit ter grootte van het hart op het bakpapier. Bak dit in 12 à 14 minuten goudbruin en gaar in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  • 5 Leg het hart op een platte schaal. Roer de mascarpone los met de vanille en slagroom. Bestrijk het hart ermee en leg de frambozen erop, met de bolle kant boven. Garneer met muntblaadjes.

wijnadvies

Venetio Raboso rosato of Gran Espanoso Cava demi sec.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté