eenvoudig
20 min.
brunch, ontbijt
home recepten Hartencroissant met vers fruit

Hartencroissant met vers fruit

ingrediënten


20 min
100 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

100 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel maanzaad
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg uit het blikje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol uit tot een lap en snijd deze verticaal in tweeën. Snijd de 2 stuk­ ken weer horizontaal in tweeën. Maak steeds van 4 repen een losse rol, vouw er een hart van en krul de uiteinden naar binnen. Leg met tussenruimte op de bakplaat.
  • 2 Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met de poedersuiker en maanzaadjes. Bak de hartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
  • 3 Laat een beetje afkoelen en leg op een bordje. Vul de hartjes met aardbeien of frambozen.

bereidingstip

Vul de hartencroissants niet met fruit, maar zet een eierdopje met een gekookt ei erin of vul dit eierdopje met jam.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 7 gram