2 personen
eenvoudig
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak, ontbijt
home recepten Hartenkoekjes met havermout en banaan

Hartenkoekjes met havermout en banaan

ingrediënten


20 min
2 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

50 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

1 banaan

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

hartvormige steker

  • 1 Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan goudbruin. Prak de banaan helemaal fijn en meng de havermout, honing, boter, kaneel, cacao en chocolade erdoor. Schep ten slotte de amandelen erdoor.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak met 2 lepels hoopjes deeg met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Zet het hartvormpje steeds op een hoopje deeg en druk het aan de binnenkant tegen de randen, zodat een mooi hartje ontstaat. Bak de koekjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Laat goed afkoelen en bestuif met poedersuiker.

bereidingstip

Geef deze zelfgemaakte hartenkoekjes met havermout en banaan ook eens weg en verpak ze in een mooi zakje of doosje. Een leuke verrassing voor je moeder, of voor al die andere personen die jij liefhebt. Zoals die buurvrouw die altijd voor je klaarstaat, bonusmoeder, favoriete tante, leukste oom of allerbeste vriend(in)!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 10 gram