4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Hartig gevulde kerstboom

Hartig gevulde kerstboom

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes hartigetaartdeeg

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Snijd de velletjes hartige taartdeeg diagonaal doormidden zodat je 20 gelijke driehoeken krijgt.
  • 2 Kneed het rundergehakt goed door met de gehaktkruiden, de helft van 1 losgeklopt ei en 1 à 2 eetlepel paneermeel. Vorm er 10 gelijke langwerpige balletjes van.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 10 driehoekjes hartige taartdeeg op het werkblad en leg hierop een balletje gehakt. Druk het gehakt een beetje platter en leg de andere driehoekjes erbovenop.
  • 4 Duw de zijkanten van het deeg op elkaar en snijd er met een klein mesje kartels in tot een kerstboomvorm.
  • 5 Leg alle kerstbomen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het ei en bestrooi met 20 g pijnboompitten.
  • 6 Bak de kerstbomen in circa 10 à 15 minuten gaar en bruin. Serveer ze warm of koud.

bereidingstip

Maak bovenin de boompjes een gaatjes en rijg daar een mooi lintje doorheen voordat je de boompjes serveert.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté