-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen wellen in het lauwe water.
-
2
Schil en snijd ½ appel in schijfjes en de rest in blokjes.
-
3
Bak de kipblokjes bruin in de olijfolie. Voeg de appelblokjes en de rozijnen met het water toe.
-
4
Strooi de zakjes kerriesaus erover. Roer het geheel goed door. Voeg naar smaak een mespuntje sambal oelek toe.
-
5
Schep de crème fraîche erdoor. Bekleed de springvorm(en) met het croissantdeeg (laat 1 plakje over).
-
6
Schep het appel-kipmengsel in de springvorm. Leg de appelschijfjes op het mengsel.
-
7
Snijd van het laatste plakje croissantdeeg reepjes. Leg de reepjes op de taart en druk ze vast aan de rand van de deegbodem.
-
8
Bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
425 kcal |
vet |
17 gram |
verzadigd vet |
9 gram |
koolhydraten |
47 gram |
eiwit |
19 gram |