6 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige appeltaart

Hartige appeltaart

ingrediënten


40 min
6 personen
1 blikje croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

100 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt sambal oelek
2 zakjes kerriesaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

4 goudrenetten
100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

2 springvormen

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rozijnen wellen in het lauwe water.
  • 2 Schil en snijd ½ appel in schijfjes en de rest in blokjes.
  • 3 Bak de kipblokjes bruin in de olijfolie. Voeg de appelblokjes en de rozijnen met het water toe.
  • 4 Strooi de zakjes kerriesaus erover. Roer het geheel goed door. Voeg naar smaak een mespuntje sambal oelek toe.
  • 5 Schep de crème fraîche erdoor. Bekleed de springvorm(en) met het croissantdeeg (laat 1 plakje over).
  • 6 Schep het appel-kipmengsel in de springvorm. Leg de appelschijfjes op het mengsel.
  • 7 Snijd van het laatste plakje croissantdeeg reepjes. Leg de reepjes op de taart en druk ze vast aan de rand van de deegbodem.
  • 8 Bak de taart in circa 20 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 19 gram