12 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Hartige banketletter

Hartige banketletter

ingrediënten


15 min
12 personen
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 verse worst

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Splits het ei en klop de eidooier los. Het eiwit wordt niet gebruikt. Leg het deeg op het werkblad. Rol de worst uit en snijd het vel over de lengte open. Verwijder het vel en leg het worstvlees in de lengte in het midden van het deeg.
  • 2 Besmeer de worst met de ketchup en vouw het deeg erover dicht. Stop de uiteinden van het deeg in en druk de randen goed dicht. Leg met de naad naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm de staaf in de letter S.
  • 3 Bestrijk het deeg met het eigeel en bestrooi met sesamzaad. Bak in 30-35 min. in het midden van de oven goudgeel en gaar.
  • 4 Laat 15 min. afkoelen en snijd in stukjes.

bereidingstip

Lekker met extra ketchup.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 9 gram