4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Hartige broodpudding met spek, paddenstoelen en kaas

Hartige broodpudding met spek, paddenstoelen en kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

100 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Bak de spekblokjes krokant in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 3 Meng het brood met de room, eieren, knoflook, tijm, mosterd en de helft van de kaas tot een smeuïg mengsel. Voeg de champignons en spekblokjes toe, breng op smaak met zout en peper en roer het geheel goed door.
  • 4 Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de broodpudding in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 31 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst