4 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Hartige brunch bowl

Hartige brunch bowl

ingrediënten


40 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

4 theelepels sesamzaad
2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 stengel citroengras
225 gram halloumi

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

300 gram quinoa

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bereid 250-300 gram quinoa met de kurkuma in het kookwater. Laat afkoelen. Verhit intussen de helft van de olijfolie en bak hierin 200-225 gram halloumi aan alle kanten goudbruin.
  • 2 Meng het citroengras met de helft van de sjalot, de helft van het limoensap en de rest van de olijfolie tot een dressing. Meng de koriander met de avocado, tomaat, rest van de sjalot en overig limoensap. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan.
  • 3 Schep de quinoa met de avocadosalsa, halloumi en mais in kommen. Besprenkel met de dressing. Pocheer de eieren en leg ze erbij. Bestrooi met het sesamzaad.

bereidingstip

Vervang de halloumi in dit recept door feta maar bak deze dan niet. Voeg de blokjes feta toe aan de bowl. . Voeg 1 theelepel limoenrasp toe in plaats van citroengras.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 890 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté