4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Hartige citroenrisotto

Hartige citroenrisotto

ingredi├źnten


35 min
4 personen
200 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd enkele schilletjes van de citroen voor garnering. Rasp de rest van de schil en pers de vrucht uit.
  • 2 Verwarm de olie en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels glanzen. Giet de wijn erbij. Verwarm en roer tot het vocht is opgenomen.
  • 3 Schep een soeplepel bouillon bij de rijst en voeg de volgende lepel toe als het vocht is opgenomen.
  • 4 Roer citroenrasp en -sap met de roomkaas erdoor en laat 3 minuten staan voor het serveren. Garneer met de citroenschilletjes.
  • 5 Lekker met gerookte zalm of kalfsvlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 9 gram