4 personen
gemiddeld
25 min.
brunch, ontbijt
home recepten Hartige courgettewafels met ontbijtspek en gebakken ei

Hartige courgettewafels met ontbijtspek en gebakken ei

ingrediënten


25 min
4 personen
8 plakken ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

160 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

wafelijzer

  • 1 Schep de courgette op de theedoek, besprenkel met zout en laat even staan. Pers vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de courgette. Klop 2 eieren los. Meng de courgetterasp met de karnemelk, het zelfrijzend bakmeel, de losgeklopte eieren, helft van de bieslook, zout en peper.
  • 2 Verhit het wafelijzer op de hoogste stand. Schep zoveel beslag in het wafelijzer dat de bodem bedekt is, tot aan de randen. Sluit het ijzer en bak de wafels in 3-5 minuten goudbruin en gaar. Houd ze warm en bak nog meer wafels.
  • 3 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de plakken spek rondom goudbruin en knapperig. Neem uit de pan en leg op een bord. Bak vervolgens 4 spiegeleieren van de overige eieren.
  • 4 Serveer de courgettewafels met het ontbijtspek en een spiegelei. Bestrooi met de overige bieslook.

bereidingstip

Als je geen wafelijzer hebt, kun je van dit wafelbeslag ook courgettepannenkoekjes bakken. Verhit dan steeds een klontje boter in een koekenpan en bak hierin kleine pannenkoekjes van het mengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 21 gram