4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Hartige gevulde appels

Hartige gevulde appels

ingrediënten


20 min
4 personen
maizena

dit product is niet beschikbaar

1 bosje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter cider

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter witte port

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels krenten

dit product is niet beschikbaar

25 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

25 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

8 kleine rode appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

meloenbolletjessteker

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de kapjes met de steeltjes van de appels en hol de appels uit met de bolletjessteker. Houd de bolletjes appel apart in water met citroensap.
  • 2 Verhit 1 eetlepel boter en fruit hierin de sjalot en bleekselderij circa 5 minuten op een lage stand zacht en lichtbruin.
  • 3 Snijd intussen het appelvruchtvlees fijn en voeg dit met de noten, krenten en een paar eetlepels van de drank toe aan de bleekselderij. Laat 2 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180ºC. Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met het mengsel. Leg steeds een blokje boter op de vulling en leg het kapje weer op de appels.
  • 5 Giet de rest van de drank rondom de appels en dek af met aluminiumfolie. Bak 45 minuten in de oven en verwijder dan het folie. Bak onafgedekt nog circa 20 minuten verder.
  • 6 Neem de appels met 2 lepels uit de schaal en zet ze op een ronde schaal. Garneer met de takjes rozemarijn en steek in elke appel een klein stukje rozemarijn. Bind het overgebleven appelvocht eventueel met wat aangelengde maizena en serveer in een schaaltje erbij.

bereidingstip

Vervang de drank in dit recept door een gelijke hoeveelheid groentebouillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 2 gram