gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Hartige granola met rozemarijn

Hartige granola met rozemarijn

ingrediënten


10 min
75 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt zeezout
1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilivlokken
2 theelepels komijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

50 gram sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

50 gram lijnzaad

dit product is niet beschikbaar

150 gram havervlokken

dit product is niet beschikbaar

50 gram zonnebloempitten

dit product is niet beschikbaar

100 gram notenmix

benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • 2 Meng 100 g grofgehakte ongezouten ongebrande notenmix, 50 g zonnebloempitten, 150 g havervlokken, 50 g lijnzaad, 50 g sesamzaad, 1 el gedroogde rozemarijn, 2 tl gemalen komijn, 1 tl chilivlokken,1 tl gerookte- paprikapoeder met 1 mespunt grof zeezout in een kom.
  • 3 Voeg 75 ml zonnebloemolie toe en meng door elkaar.
  • 4 Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 25-30 min. in het midden van de oven krokant.
  • 5 Schep elke 10 min. om, zodat alles gelijkmatig roostert en niet verbrandt. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  • 6 Bewaar maximaal 3 weken in een luchtdichte pot of luchtdicht blik.

bereidingstip

Lekker over salades, op een broodje met avocado, pasta’s en als topping voor pompoen- of tomatensoep.. De hartige granola is erg lekker bij de salade met peer, spekjes en hartige granola


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 7 gram