4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige kwarktaart met pompoen, noten en feta

Hartige kwarktaart met pompoen, noten en feta

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram Melkan feta
2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram Melkan magere Franse kwark

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde salie

dit product is niet beschikbaar

300 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Melkan roomboter ongezouten
50 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecannoten

benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

springvorm

bakpapier

  • 1 Maal de noten en havermout met de keukenmachine of een staafmixer met hakmolen tot een fijn kruim. Smelt de boter en mix het kruim erdoor. Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier, schep het notenmengsel erop en laat opstijven in de koelkast.
  • 2 Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en roerbak hierin de pompoenblokjes een paar minuten. Bestrooi met de salie, zout en peper en voeg een paar eetlepels water toe. Roerbak nog een paar minuten tot de pompoen beetgaar is. Neem de pan van de warmtebron en laat afkoelen.
  • 3 Pureer de pompoen met de helft van de tomaatjes en de overige olijfolie met de keukenmachine of staafmixer tot een puree. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • 4 Klop in een grote kom de eidooiers met een snuf zout en peper schuimig. Klop de pompoenpuree, kwark en bloem erdoor tot een glad mengsel.
  • 5 Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten stijf en spatel door het kwarkmengsel. Verdeel de feta en de rest van de tomaatjes over de taart en bak in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar.
  • 6 Laat de taart in de oven met de deur open 15 minuten rusten en neem dan uit de vorm. Serveer naar wens warm, lauwwarm of koud met een salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté