gemiddeld
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Hartige miniscone met groene kruiden

Hartige miniscone met groene kruiden

ingrediënten


10 min
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tuinkruiden

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels oude kaas
1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

koekjessteker

  • 1 Verwarm de oven voor of 180°C. Meng het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder en kneed het met de geraspte kaas, kruiden, een snuf zout en de boter tot een korrelig deeg.
  • 2 Giet de melk bij het droge mengsel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg. Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden, anders worden de scones taai en droog.
  • 3 Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg tot een dikke lap van 3 cm en steek er kleine vormpjes uit.
  • 4 Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier. Klop de eidooier los met een eetlepel melk en bestrijk de scones ermee. Bak ze in 15 à 20 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 190 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté