4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Hartige notentaart met champignons en blauwe kaas

Hartige notentaart met champignons en blauwe kaas

ingrediënten


30 min
4 personen
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

20 gram zaden

dit product is niet beschikbaar

150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 bakje kastanjechampignon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes hartigetaartdeeg
1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

lage taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de taartvorm in en bestuif met bloem.
  • 2 Duw het deeg in de vorm en druk de naden goed vast. Snijd overtollig deeg rondom weg.
  • 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons op een hoge stand rondom bruin. Laat ze goed uitlekken als er vocht uitkomt en bestrooi met zout en peper.
  • 4 Verdeel de gebakken champignons (zonder vocht) en alle noten over de taartbodem.
  • 5 Klop de crème fraîche met de eieren los en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de vulling en verdeel de blauwe kaas en zaden of pijnboompitten erover.
  • 6 Bak de taart in de oven in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Laat 10 minuten afkoelen voordat je de taart in punten snijdt. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Vervang de blauwe kaas door zachte geitenkaas of feta.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 935 kcal
vet 68 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 30 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst