4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, brunch, hoofdgerecht
recepten Hartige raapsteeltjestaart

Hartige raapsteeltjestaart

ingrediënten


15 min
4 personen
20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram harde geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 zak rucola

dit product is niet beschikbaar

1 bos raapsteeltje
10 plakjes hartigetaartdeeg
bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif de bakplaat met bloem en bekleed met het taartdeeg. Druk de randen goed op elkaar en vouw de randen rondom om, zodat een dikkere rand ontstaat.
  • 2 Was de raapsteeltjes en dep ze droog. Hak de raapsteeltjes grof en verdeel over het deeg. Bestrooi met de geitenkaas. Klop de eiwitten met de room, zout en peper goed los. Giet dit roommengsel over de raapstelen en schud met de bakplaat om de vulling goed te verdelen.
  • 3 Bestrooi met de pijnboompitten en leg de 4 eidooiers voorzichtig op de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in circa 30 minuten gaar. Serveer (lauw)warm.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté